Gallupin mukaan pimeys saa monet aamukankeiksi

Iida Helevirta
Gallupin mukaan pimeys saa monet aamukankeiksi

Tapani Viitala Merikarvia

Pimeys ja marraskuinen ankeus aiheuttavat monelle ylimääräistä väsymystä. Suomen vuodenaikojen vaihteluun kyllä tottuukin, sillä talviunille ei voi vaipua niin kuin eläimet.

Tuntuuko syksyn pimeys?

–Vaikea sanoa, varsinkin tässä iässä. Syksy ja pimeys ainakin vaikuttavat, tuumii Tapani Viitala.

Iida Helevirta
Esko Linden Merikarvia

Esko Linden Merikarvia

Esko Lindeniä vuodenaikojen vaihtelut eivät juurikaan hetkauta suuntaan eikä toisen.

–Ei vaikuta millään tavalla, säästä riippumatta. Säähän me emme voi kuitenkaan itse vaikuttaa.

Iida Helevirta
Mirja Viitanen Merikarvia

Mirja Viitanen Merikarvia

Syksy tuo mukanaan valmistautumisen talveen, joten puuhaa kyllä riittää. Valon vähentyminen tarkoittaakin monelle sitten lupaa levätä enemmän.

–Varsinkin syksyllä ja pimeällä olo on huomattavasti väsyneempi. Sateinen sää on erityisesti hyvin väsyttävä, mutta muuten syksy on kyllä mukava vuodenaika, iloitsee Mirja Viitanen.

Iida Helevirta
Tiia Marttila Merikarvia

Tiia Marttila Merikarvia

Myös nuoriso tuntee nahoissaan pimeyden vaikutukset.

–Kyllä vuodenaikojen vaihtelut vaikuttavat. Kun valo vähenee ja tulee pimeämpää niin huomaan, että en ole niin pirteä aamuisin. Kesällä mieliala kohenee huomattavasti auringonvalon lisääntyessä, kiteyttää Tiia Marttila.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio