Gallupin mukaan ruokahävikkiä ei tule kotona, kun osaa ostaa oikein

Marjo Keski-Heikkilä
Gallupin mukaan ruokahävikkiä ei tule kotona, kun osaa ostaa oikein

Eila Marjamäki Lempäälä

MERIKARVIA Jääkaapista tahtoo aina löytyä jotain pilaantunutta. Merikarvialla gallup osoitti, että ainakin yksin asuvat osaavat ostaa juuri oikean määrän ruokaa. Hävikkiä ei näin pääse syntymään.

–Kesämökillä kaikki syödään ja tyrnit olen nyt hakemassa talteen. Kissanruokaa ja leipää menee hävikkiin, kun on niin huonot valikoimat. Lokki kävi aikansa syömässä ylimääräiset, joten kovin vähäistä on hävikki. Enää sitä lokkia ei ole tosin näkynyt, pohtii Eila Marjamäki.

Harvemmin jää mitään pilaantumaan Teuvo Uusirantasellakaan.

–Kauppa on niin lähellä, että ostan vähän kerralla. Hyvin muistan mitä tarvitsen ilman kauppalistaakin. Kissa se meillä kranttu on, kun ei kelpaa enää parin päivän vanha sydän, Uusirantanen tuumii mutta ymmärtää kissaansa.

Marjo Keski-Heikkilä
Heikki Salonen 
Siikainen

Heikki Salonen Siikainen

Siikaislainen Heikki Salonen osaa myös ostaa jämptisti. Haaskuulle ei mene mitään.

–Ei mene ruokaa roskikseen. Kun asuu yksin niin osaa ostaa oikean määrän ja juuri sitä mitä haluaa syödäkin, hän kommentoi.

Marjo Keski-Heikkilä
Jukka Uurre 
Merikarvia

Jukka Uurre Merikarvia

Merikarvialainen Jukka Huurre tietää, että maailmalla moni näkee nälkää. Suomessa kaikki vielä saavat syödäkseen – kiitos kuivamuonan lahjoittajien ja elintarvikeliikkeiden yhteistyön. Punaisiin hintalappuihin merkityt ruuat ovat vielä hyviä.

–Ostan sen verran kun syön, joten yleensä ei kyllä jää jääkaappiin mitään pilaantumaan. Vatta kasvaa, jos liikaa ostaa. Vaan on se hyvä, että kaupat lahjoittavat jaettavaksi, ja jonottajia riittää. Maailmalla on paljon väkeä, joka näkee nälkää, pohti Huurre.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio