Hampaat kuntoon ja kesäsulkuun malttia –Porin perusturvalle nootteja Merikarvialta

Marjo Keski-Heikkilä
Hampaat kuntoon ja kesäsulkuun malttia –Porin perusturvalle nootteja Merikarvialta

Porin perusturvan yt-alueen osana Merikarvia ilmaisi tyytymättömyytensä ikäihmisten palveluasumisesta. Palvelu halutaan kotikunnasta.

Marjo Keski-Heikkilä

Hammaslääkäripalvelut koetaan Merikaravialla riittämättömiksi ja terveysaseman kesäsulun pituus huolestuttaa. Porin perusturvan yhteistoiminta-alueeseen kuuluvan Merikarvian kunnanhallitus otti maanantaina lausunnossaan ensi vuoden suunnitelmiin väkevästi kantaa. Kehityssuunta huolestuttaa, koska palvelutaso laskee ja kuntalaisten hyvinvointi kärsii tai ainakin vaarantuu.

Kunnanhallitus päätti ilmoittaa lausuntonaan Porin perusturvan toimialan vuoden 2018 palveluohjelmasta, että se on liian yleisluonteinen, eikä siksi tuo esille kuntakohtaisia asioita.

Merikarvian kunnanhallitus on erityisesti huolissaan suun terveydenhuollon toiminnasta ja Merikarvian terveysaseman kesäsulun pituudesta. Kunnanhallitus edellyttää, että kesäsulun pituus saa olla enintään kaksi viikkoa.

Merikarvian hammashuollon suoritteet ovat jatkuvasti laskeneet, myös vuonna 2017.

–Hammaslääkärin vastanotto Merikarvialla vain 1–2 päivänä viikossa on aitona lähipalveluna ja asiakasläheisyytenä riittämätöntä ja samalla myös vakava uhka suun terveydenhuollon tavoitteiden saavuttamista, lausunnossa todetaan.

Kunta vaatii, että merikarvialaisella vanhuksella on oikeus saada palveluasumista nimenomaan Merikarvialla. Hoivaosaston muuttamista palveluasunnoiksi ei ole vielä riittävästi analysoitu toiminnan eikä talouden kannalta. Kunta esittää muutosarviota.

Porin perusturvan kotiutusjärjestelmä ei liioin toimi Merikarvian kunnassa kunnan odotusten mukaisesti.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio