Kalasoppa maistuu: Pohjansahan kesäkahvila jatkaa syksylläkin

Kimmo Lehto
Kalasoppa maistuu: Pohjansahan kesäkahvila jatkaa syksylläkin

Sanna Haapalainen pyörittää kahvilaa Pohjansahan entisen kyläkaupan tiloissa.

Kimmo LehtoAhlainen

AHLAINEN Kesän ajaksi kokeilumielessä Merikarvian Rantatien varteen perustettu kahvila Haapalaisen Wanha kauppa jatkaa toimintaansa myös syksyllä. Syyskuussa paikka on auki lauantaisin ja sunnuntaisin.

–Syyskuun jälkeen kokeilemme vielä sunnuntain aukioloa "Soppasunnuntaiden" merkeissä. Tähän innosti se, että kalakeittomme on koko kesän ajan ollut yllättävän suosittua. Sitä on tultu hakemaan pitkienkin matkojen takaa, hymyilee paikan yrittäjä Sanna Haapalainen.

–Ajatuksena on tosiaan kokeilla, miten riittääkö kahvilalle asiakkaita syksyllä ja päättää sitten jatkosta sen mukaan. Suuria riskejähän ei tarvitse ottaa, sillä asun tässä vieressä ja kahvilatilaa pidetään joka tapauksessa lämpimänä talvella.

Kesäkahvilan suosio yllätti Haapalaisen muutenkin. Jo juhannuksen tietämillä oli selvää, ettei kahvila jää vain yhden suven mittaiseksi ilmiöksi, vaan avoinna ollaan myös ensi kesänä.

–Vaikka valikoimamme ja aukioloaikamme ovat olleet suppeita, ihmiset ovat olleet iloisia siitä, että tällä alueella on nyt palveluja. On ollut kohde vene- ja pyöräretkille, ja mökkiläisillä on ollut paikka, josta ostaa valmista ruokaa mökkisaareen vietäväksi. Kahvilalle on selvästi tilausta täällä Pohjansahassa, Sanna Haapalainen toteaa.

Haapalaisen Wanhan kaupan valikoimassa on kahvin ja sopan lisäksi ollut suolaisia ja makeita piirakoita sekä muita itse tehtyjä leivonnaisia. Lisäksi kahvilassa on tehty ruokaa tilauksesta mukaan vietäväksi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio