Kela kontrolloi: Opetuksen vähentyminen alkaa näkyä jo opintopisteiden määrässä

Kela ja opintotukilautakunnat seuraavat vuosittain korkeakouluopiskelijoiden opintojen edistymistä. Seuranta on nyt tehty noin 140 000 korkeakouluopiskelijalle, jotka saivat opintotukea lukuvuonna 2016–2017. Heistä 12 700 saa selvityspyynnön opintojen edistymisestä. Erityisesti ammattikorkeakouluopiskelijoilla selvitettävää on nyt enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Selvityspyyntö lähetetään 7 400 yliopisto-opiskelijalle ja 5 300 ammattikorkeakouluopiskelijalle. Vuosi sitten selvityspyynnön saajia oli 12 900, joista 7 900 opiskeli yliopistossa ja 5 000 ammattikorkeakoulussa.

Opintotuki- ja opintosuoritustietojen avulla selvitetään, ovatko korkeakouluopiskelijan opinnot edistyneet riittävästi. Opiskelijalla pitää olla vähintään 20 opintopistettä lukuvuonna 2016–2017 ja keskimäärin vähintään 5 opintopistettä tukikuukautta kohti lukuvuoden aikana tai koko opiskeluaikana.

Opiskelijan pitää palauttaa selvityksensä korkeakoulunsa opintotukilautakunnalle, joka harkitsee, onko opintojen riittämättömälle edistymiselle hyväksyttävä syy.

Jos opiskelija ei vastaa selvityspyyntöön tai hänen esittämäänsä syytä ei hyväksytä, opintotuki lakkautetaan 1.1.2018 lukien. Jos opintosuorituksia on erityisen vähän eli noin alle 1 opintopiste tukikuukautta kohti ja opiskelijan ei ole ollut tarkoituskaan opiskella päätoimisesti, opintotukea voidaan periä takaisin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio