Korpi-Matin tuulipuistoaikeista ei ole vielä luovuttu – keskustelut Merikarvian kunnan kanssa käynnissä

Veera Korhonen / Arkisto
Korpi-Matin tuulipuistoaikeista ei ole vielä luovuttu – keskustelut Merikarvian kunnan kanssa käynnissä

Merikarvialle haikaillaan yhä samanlaisia tuulimyllyjä kuin Porin Peittoon tuulivoimapuistossa olevat.

Pasi MattilaPori

Merikarvian Korpi-Mattiin suunniteltu tuulipuisto koki suuren takaiskun elokuussa, kun Korkein hallinto-oikeus kumosi alueen tuulivoimaosayleiskaavan, koska kunnanhallituksen puheenjohtaja Juhani Kotiranta (kesk.) osallistui esteellisenä kaavapäätöksen käsittelyyn kunnanhallituksen kokouksessa.

Alueen rakentamishankkeesta osavastuussa olleessa Suomen Hyötytuuli Oy:ssä on sulateltu päätöstä nyt parin kuukauden ajan.

Toimitusjohtaja Toni Sulameren mukaan suunnitelmaa tuulipuistosta ei ole hylätty, mutta myöskään päätöksiä jatkotoimenpiteistä ei ole vielä tehty.

–Siitä on keskusteltu kunnan kanssa. Tutkimme sitä, miten tässä tilanteessa nyt pitäisi edetä.

Tässä vaiheessä näyttää todennäköiseltä, että prosessia lähdetään työstämään uudelleen.

–Siltä se tällä hetkellä näyttää, että asiaa haluttaisiin ajaa eteenpäin. Paikkana se alue on todella hyvä. Siellä on erinomaiset tuulet, Sulameri vakuuttaa.

Muista Satakunnan alueen hankkeista lähimpänä toteutumista ovat Luvialle ja Merikarvian Köörtilään suunnitellut tuulipuistot.

Luvialle rakennettava Martinpalo–Oosinselkä–Hangassuo -tuulipuisto on lupansa jo saanut, mutta rakennustöitä ei vielä ole aloitettu. Alueelle on tarkoitus nostattaa 26 tuulivoimalaa. Hankkeen taustalla olevat Tuuliwatti ja Pori Energia punnitsevat rakentamisen aloittamista tarkkaan.

–Näillä sähkön hinnoilla meidän on odotettava hallituksen päätöksiä uusiutuvan energian tukemisesta. Ilman niitä hanke ei ole kannattava, Pori Energian toimitusjohtaja Matti Rintanen arvioi vuosi sitten.

Köörtilän tuulipuistohanke on saanut lupansa, mutta senkään rakennustyöt eivät vielä ole alkaneet.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Pasi Juhola

Ainakin kahdessa hankkeessa suunnitelmat ovat jääneet kokonaan toteutumatta.

Porin Jakkuvärkkiin suunnitellun tuulivoimapuiston rakennuttaja SABA Tuulivoima Oy keskeytti kaavoitushankeen jo viime vuoden alussa, vaikka kaavoitus oli saanut hyväksynnän jo Porin kaupungilta.

Huittisten Kiimasuolle sijoitettavaksi suunniteltu tuulivoimapuisto ei puolestaan edennyt koskaan alustavia suunnitelmia pidemmälle.

Oikaisu 10.10 kello 14.10: Uutisen tuulivoimapuistoja esittelevästä grafiikasta puuttuvat Karviassa, Honkajoella ja Jämijärvellä toimivat tuulivoimapuistot.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Huonotuulinen

    Onko tuulivoima toimijoilla varaa pilata maineensa? Yrittävät kunnan kiihottamina rakentaa tuulivoimaloita kuntaamme luonnonsuojelualueille, Natura-alueen kylkeen lintujen päämuuttoreiteille, jne. Onneksi juuri tulleen tiedon mukaan EU on tuominnut samanlaiset aikomukset Tanskassa, koska EU-direktiivejä ei ole noudatettu.

  • Joko olisi aika

    Olisiko nyt se aika kun kysyttäisiin knnan asukkailta että halutaanko tänne todellakin näitä voimaloita
    Kaksi kertaa on päättäjiltä sitä äänestystä pyydetty mutta kunnanhallitus tyrmännyt sen.
    Pelkääkö päättäjät että heidän ideansa romuttuu täysin ja vastustajat voittaa äänestyksen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio