Kylmäävä ohitus tallentui videolle – Kasitiellä matkanneen lapsiperheen rippijuhlavierailu oli päättyä traagisesti: "Sokissa meni pari tuntia"

Ainoastaan nopea reagointi pelasti perheen vakavalta onnettomuudelta.

Jukka-Pekka Lehtonen
Kylmäävä ohitus tallentui videolle – Kasitiellä matkanneen lapsiperheen rippijuhlavierailu oli päättyä traagisesti: "Sokissa meni pari tuntia"

Hurja ohitus tallentui auton kojelautakameraan. Kuvankaappaus videolta.

Henna Korkala

Lehtosen perheen matka rippijuhlille oli saada traagisen lopun liikenteessä hurjastelleen kuskin takia.

Perhe oli matkalla Vaasasta Poriin rippijuhliin.

Noin parikymmentä kilometriä ennen Poria sattui uhkaava tilanne, kun vastakkaiselta kaistalta auto päätti tehdä päättömältä vaikuttavan ohituksen. Videolla näkyy, kuinka valkoinen Volvo ajaa hurjaa vauhtia asuntoaukon takaa ihan Lehtosen perheen auton eteen. Autoa ajanut perheen isä Jukka-Pekka Lehtonen joutui kovasta vauhdista väistämään välttääkseen nokkakolarin.

Uhkaava tilanne tallentui auton kojelautakameraan.

Juttu jatkuu videon alla

 

–Siinä oli 100 kilometriä tunnissa nopeusrajoitus. Vastaantulevalla autolla ei ollut mitään aikomusta väistää tai peruuttaa ohitusaikeita, Lehtonen kertoo.

Lehtonen joutui väistämään pientareelle. Tilanne tuli täysin yllättäen, joten nopea reagointi luultavasti pelasti perheen vakavalta onnettomuudelta.

–Siinä olisi voinut käydä paljon huonomminkin. Onneksi olin tilanteessa hereillä. Sitäkin saattaa käydä, ettei kaikki aina ole, kun oma ajokaista on tyhjä.

Kyydissä tapahtumahetkellä oli Lehtosen itsensä lisäksi tämän vaimo sekä heidän 12- ja 14-vuotiaat lapset.

–Sokissa meni pari tuntia, kun tajusi, miten lähellä siinä oli vakava onnettomuus.

Lehtonen toivoo, että videolle tallentunut tilanne toimisi muistutuksena kaikille liikenteessä liikkuville.

–Aina pitää olla tarkkana, koska kaikki voi tulla päälle. Kesällä on paljon autoja liikenteessä ja tyhmiä ohituksia varmasti tulee. Toivon, että kaikilla olisi malttia liikenteessä, hän kertoo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio