Marjo Keski-Heikkilä

Lasten päivystystoiminta keskittyy Satakunnan keskussairaalan Lasten- ja naistentaloon 8. tammikuuta 2018 heti aamulla kello 8 alkaen. Poikkeuksena ovat vain lasten vakavat tapaturmat, jotka hoidetaan edelleen keskussairaalan yhteispäivystyksessä K-rakennuksessa.

Sisäänkäynti on ovesta 10, joten parkkipaikkaa kannattaa hakea E-rakennuksen läheisyydestä.

Päivystyksessä hoidetaan alle 16-vuotiaita lapsia. Päivystykseen tultaessa lapsen hoidon tarpeen arvioinnin tekee sairaanhoitaja, jolla on kokemusta lasten kanssa työskentelystä. Arvioinnin perusteella lapsi ohjataan joko perusterveydenhuollon tai erikoissairaanhoidon vastaanotolle. Lasta voidaan hoitaa myös hoitajan vastaanotolla. Erikoissairaanhoidon tasoisesta hoidosta peritään potilasmaksu.

Virka-aikana perheet ovat yhteydessä omaan terveyskeskukseen, josta tarvittaessa ohjataan lasten päivystykseen.

Päivystyksen puhelinneuvonta palvelee maanantaista torstaihin kello 15 alkaen aina seuraavaan aamuun kello 8.00 asti. Viikonloppu ja yöpäivystys on järjestetty puhelinneuvonnassa perjantaista kello 15 alkaen maanantaihin kello 8.00 asti.

Hoitaja antaa puhelimitse kotihoito-ohjeita, arvioi hoidon kiireellisyyden ja ohjaa potilaan oikeaan hoitopaikkaan.

Päivystyksen sairaanhoitajan puhelinneuvonnan numero on 02 627 6868. Muuna aikana puhelinneuvonta on kuntien terveysasemilla. Hätätapauksissa soita numeroon 112.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio