Marjo Keski-Heikkilä

Merikarvian seurakunta aloittaa jälleen torstaina 14. syyskuuta virsi-iltojen järjestämisen. Kanttori Antti Virtalaineen säestyksellä virret ovat soineet seurakuntatalolla parin viime vuoden aikana jo 20 iltana.

Millaista palautetta olette niistä saaneet, kanttori Antti Virtalaine?

–Olen kyllä saanut ihan hyvää palautetta niistä. En ole kuullut pahemmin mitään ”soraääniä” liittyen virsi-iltaan. Yleisesti ottaen ihmiset ovat tykänneet.

Miten illat on teemoitettu?

–Joka kerralla on ollut oma aihe. Joulu, pääsiäinen, pyhäpäivä, kaste, hautajaiset, avioliitto jne. Eli virret on valittu joko kirkkovuoden virsien mukaan tai sitten kirkollisten toimituksien mukaan. Viime vuoden syksyllä kävimme virsikirjan lisävihkon uudet virret läpi. Nyt kun Virsi-illat alkaa taas tänä syksynä, niin alamme käydä Lutherin virsiä läpi.

Kerro kolme hyvää syytä olla mukana?

–Virret tulevat tutuiksi tai tutummaksi, saat uutta tietoa virsien syntyhistoriasta ja opit myös sellaisia virsiä, jotka ovat täysin vieraita tai joista et ole ikinä kuullutkaan.

Kun virret tulevat tutuimmaksi, niin kirkossakin on mukavampi olla mukana. Vaikka ei koe itseänsä laulajaksi, niin se ei haittaa yhtään sillä kaikki ovat tervetulleita!

Tutut virret saavat väen laulamaan, onko myös niitä ohjelmistossa?

–Totta kai. Olemme myös pitäneet ”Tämän virren haluaisin kuulla” -illan. Silloin sai toivoa omaa suosikkivirttä ja lauloimme sen sitten kaikki yhdessä. Tuttuja virsiä saattaa tulla joka kerta mukaan – jos ei sanojen niin ainakin melodian kautta.

Mitkä ovat omat suosikkivirtesi?

–Niitä on kyllä monta, mutta näin nopeasti tulee mieleen virret 318: Jeesus, sä ainoa, 462: Soi kunniaksi Luojan ja 492: Ystävä sä lapsien.

Virsi-ilta torstaina 14.9. klo 18 Merikarvian seurakuntatalolla


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio