Maanrakennus- ja koneala Merikarvian suurimmat yhteisöveron maksajat

Marjo Keski-Heikkilä
Maanrakennus- ja koneala Merikarvian suurimmat yhteisöveron maksajat

Kaikki uudisrakentaminen on tervetullutta. Maanrakennus- ja koneala tuottavat eniten yhteisöverotuloa Merikarvialla.

Merikarvialla yhteisöveron tuotto oli tuoreiden verotietojen mukaan vuonna 2016 yhteensä 778 683 euroa. Suurin osa siitä tuli suurilta työllistäjiltä kuten Lehtosen Konepaja Oy:ltä, joka toimii Kokemäellä mutta jonka kotipaikka on Merikarvia. Yritys maksoi viime vuonna yhteisöveroa yhteensä 99 278 euroa.

Vuonna 2015 viiden kärkiyrityksen yhteisöverotuotto oli noin 318 000 euroa. Viime vuoden 2016 vastaava yhteisöveromäärä on noin 30 000 euroa vähemmän eli 288 000 euroa.

Toiseksi suurin yksittäinen merikarvialainen yritys yhteisöveron maksajana oli Konetyö Koskimäki Oy. Sen osuus yhteisveron koko tuotosta on 71 755 euroa.

Kolmanneksi eniten yhteisöveroa maksoi Merikarvialla Kouhi Invest Oy 42 707 euroa. Seuraavaksi suurimpina KoneTuorila maksoi yhteisöveroa 39 228 euroa ja R&S Kone Oy 35 248 euroa.

Vuotta aikaisemmin 2015 viiden kärjessä olivat Merikarvialla myös Eumer Oy sekä Perhekoti Vanha-Juhala Oy.

Yhteisövero on Suomessa yhteisön tuloksesta perittävä vero. Se on suuruudeltaan noin 20 prosentin luokkaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio