Merikarvia avasi joulun tunnelmallisesti — Joulu on kokoava voima

Merikarvian joulunavauksessa puuro maistui ja myyjäisistä kranssit ja tonttulakit löysivät omistajansa.

Marjo Keski-Heikkilä
Merikarvia avasi joulun tunnelmallisesti — Joulu on kokoava voima

Joulupukki tuli, ja pienimmätkin saivat karkkinsa.

Marjo Keski-HeikkiläMerikarvia

Joulu saa tulla. Merikarvian jouluavaus sai perjantaina väen liikkeelle. Oppilaat olivat laittaneet myyntipöytänsä niin komeiksi, että asiakkailla oli suorastaan vaikeuksia valita, mihin rahansa käyttää.

–Oppilaat itse ehdottivat ja ilmaisivat halunsa lähteä myyjäisiin, joten innolla he tekivät risuista luutia, kehui kotitalousopettaja Katri Viikilä 7B luokkansa aktiivisuutta.

Porraspäitä risuluudilla on aikoinaan siistitty niin lumesta kuin kurasta. Nykyään sama tuote käy vaikka sisustuselementiksi.

Marjo Keski-Heikkilä
Puuro ja rusinasoppa maistuivat.

Puuro ja rusinasoppa maistuivat.

Lukion ekaluokkalaisten kranssit puolestaan hupenivat telineestä hyvää vauhtia Marjaana Pitkärannan ja Emmi-Kaisa Sannan toimiessa myyntitykkeinä. Projektit ovat tulleet koulumaailmaan jäädäkseen ja niissä ylittyvät komeasti oppiainerajat. Uusia aluevaltauksia teki myös kehittämispäällikkö Aki Ruotsala, joka soitti kitaraa ja tunnelmoi jouluisilla lauluilla.

Hyvin tekivät kauppansa Veeti Tuomisen mukaan myös 6A-luokkalaisten tonttulakit. Uniikkikappaleita ei muualta edes saa.

–Meillä on täällä itse tehtyjä villasukkia ja lapasia, kakkoja ja kakkuja sekä muffinsseja, luettelivat Anni Laine ja Olivia Ojamo 4A:n myyntipöydän ääreltä.

Marjo Keski-Heikkilä
4.-luokkalaiset Olivia Ojamo ja Anni Laine tykkäsivät projektista nimeltä joulumyyjäiset.

4.-luokkalaiset Olivia Ojamo ja Anni Laine tykkäsivät projektista nimeltä joulumyyjäiset.

Keittiössä Maarit Viikilällä ja Taina Koskimäellä riitti säpinää, sillä puurojono venyi ja venyi. Paikallaan oli myös Yrittäjien glögipiste, jossa Heinosen parsikunta Matti ja Päivi loivat joulumieltä.

Ulkona makkarakojulla kauppa kävi, joten Eetu Aaltonen joutui jo pitämään loppuillasta tarkkaa lukua ja katsetta minkä makkaran oli kenellekin luvannut.

Joulumieltä kun oli niin kukaan ei lähtenyt kinaamaan. Joulumielellä oli piparkakkutalonsa lahjoittanut oppilaiden myyntipöydille Marika Heikkilä. 14 vuoden kokemuksella ei kuulemma enää polta sokerilla sormiaan, kun piparkakkutaloja rakentelee.

–Lapseni ensimmäisenä jouluna aloitin, ja tyttö täyttää nyt 14 vuotta, Marika Heikkilä kertoi.

Kunnanviraston aulassa led-valoilla loisti yksi teos. Muumitaloista lähtenyt into on viety jo luotsiaseman muottiin. Kaunis!

Marjo Keski-Heikkilä
Kunnantalo oli elämää täynnä perjantaina joulunavauksessa.

Kunnantalo oli elämää täynnä perjantaina joulunavauksessa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio