Marjo Keski-HeikkiläMerikarvia

Valtuusto pysyi kunnanhallituksen kanssa yksimielisenä siitä, että kaikki veroprosentit pidetään Merikarvialla ennallaan. Ensi vuoden tuloverokertymäksi on arvioitu 8 miljoonaa euroa. Kiinteistöveroilla siihen saadaan lisää 1 miljoona euroa ja yhteisveron tuotosta arvio on 620 000 euroa.

Kunnan veroprosentti on ollut 19,50 jo vuodesta 2007 lähtien. Sote- ja maakuntauudistusten valmistelut kun edistyvät niin ne osoittavat, mihin muottiin Merikarvian tai ylipäätään kuntien veroprosentit tulevaisuudessa asettuvat.

–Ei mikään riski, kyllä me tällä pärjäämme, kiteytti kunnanhallituksen puheenjohtaja Juhani Kotiranta.

Valtionosuudet ovat kunnassa edelleen verotulokertymää hieman suuremmat. Arvio on 11,7 miljoonaa euroa, kun tiedossa on noin 600 000 euron vähennys kuluvaan vuoteen verrattuna.

–Vuoden 2019 tilanteeseen onkin sitten varauduttava hyvissä ajoin, päätti kunnanjohtaja Pentti Ala-Luopa talouslukujen selvityksen.

Yleiseksi kiinteistöveroksi kunnanvaltuusto vahvisti 0,93 prosenttiyksikköä ja vakituisille asuinrakennuksille kiinteistöveroprosentti on edelleen 0,41. Vapaa-ajan kiinteistöjen verotus pysyy niin ikään ennallaan 1 prosentissa ja voimalaitosrakennusten 2,85 prosentissa.

Merikarvian koulukeskuksen saneerauksen urakkakilpailutus voi alkaa. Kunnanvaltuusto hyväksyi maanantaina tilojen modernisointiin liittyvät arkkitehdin suunnitelmat.

Ensi vuoden talousarvioon remonttirahaa on varattava 600 000 euroa. Tähän kustannusarvioon ei sisälly arvonlisävero. Noin puolet kustannuksista uppoaa koneistamiseen.

–Koulukeskus on tämän jälkeen remontoitu, joten eiköhän sillä mennä seuraavat 30 vuotta, Juhani Kotiranta totesi terveistä rakenteista.

Käsityöluokan uudistamisen lisäksi remonttiin liittyy lukion aulatilojen laajennus. Remontin on tarkoitus alkaa keväällä ja työt jatkuvat syksyyn.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio