Merikarvialaisista joka viides otti piikin viime vuonna –Influenssarokote on monelle rutiinia

Marjo Keski-Heikkilä
Merikarvialaisista joka viides otti piikin viime vuonna –Influenssarokote on monelle rutiinia

Soile Heikintalo ei ollut moksiskaan kun vähän nipisti olkapäässä. Hän ottaa joka syksy influenssarokotteen.

Marjo Keski-HeikkiläMerikarvia

Flunssa koettelee. Íhmiset pärskivät ja yskivät. Lepo on tunnetusti hyvä lääke. Samoin monet ovat kokeneet sinkkivalmisteet tarpeellisiksi. Osa huuhtelee jo tottuneesti suolavedellä sieraimiaan. Hyvä vinkki flunssan välttämiseen on säännöllinen käsien pesu.

Pitkittyvä kuiva yskä valvottaa ja sama oireyhtymä voi tulla uudelleen pienen tauon jälkeen. Pahempaakin on odotettavissa, mikäli kauden influenssa pääsee iskemään. Oireina on kovan kuumeen lisäksi, lihassärkyä ja päänsärkyä.

Merikarvian terveysasemalla rokotettiin viime keskiviikkona kello 14 alkaen kolmen ja puolen tunnin aikana 77 asiakasta. Jo ensimmäisen tunnin aikana terveydenhoitajien vastaanotolla oli käynyt lähes 50 asiakasta. Ilman ajanvarausta homma hoitui kätevästi.

– Aina olen hakenut rokotteen. Ei tunnu missään, olen niin tottunut, kiteytti Soile Heikintalo.

Rokotetta voi pyytää myös sovitun lääkäri-, sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajavastaanoton yhteydessä, muistuttaa osastonhoitaja Hannele Oksanen.

Rokotettaviin riskiryhmiin kuuluvat muun muassa 6–35 kuukauden ikäiset lapset, raskaana olevat, 65 vuotta täyttäneet ja muut riskiryhmiin kuuluvat. Lisäksi huomioidaan vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiirin rokotustarve sekä varusmiespalvelukseen lähtevät. Lapsille ja nuorille palvelu pelaa kouluterveydenhuollossa.

–Rokotetta riittää kaikille, osastonhoitaja Oksanen lupaa.

Viime vuonna Merikarvialla influessarokotteen sai 588.

Influenssarokotus ilman aikaa Merikarvialla ke 13.12. klo 14-17.30


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio