Merikarvian Kasala saanee "talkoouimarannan"

Marjo Keski-Heikkilä
Merikarvian Kasala saanee "talkoouimarannan"

Näkymä lintutornilta. Kasalan uimarantaa suunnitellaan lähelle lintutornia.

Ville HammarbergMerikarvia

Merikarvian tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että Merikarvian Kasalaan rakennettaisiin uusi uimaranta kyläyhteisön voimin.

–Esityksen mukaan kunta antaisi kyläyhteisölle avustuksen, jolla he voisivat rakentaa uimarannan haluamaansa paikkaan. Kyläyhteisö sitoutuisi myös hoitamaan uimarantaa, kertoo Merikarvian tekninen johtaja Risto Lehtonen.

Aiemmin uimarannan paikaksi on kaavailtu Kasalan sataman aallonmurtajan takana olevaa poukamaa.

Kasalan alue on normaalisti hyvin pienellä käytöllä ja varsinainen kalastukseen liittyvä toiminta on eri puolella asfalttikenttää. Tämä lähellä lintutornia oleva paikka soveltuisi autojen pysäköintiin ja siinä on tilaa uimareiden autoille.

Uimarantahanke on saanut alkunsa Anne Stenforsin kuntalaisaloitteesta. Hänen mielestään uimaranta palvelisi hyvin niin sanottuja "kuivan maan" mökkiläisiä, joita on monta Kasalassa, Riispyyssä, Timmerheidissä ja Trolssissa. Myös turistit hyötyisivät uimarannasta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio