Marjo Keski-Heikkilä

Satakunnan yrityshakemistossa on poikkeuksellisen vähän merikarvialaisia yrityksiä. Hakutulos osoittaa, että niitä on ilmoittautunut vain 38. Satamittarin mukaan Merikarvialla oli vuonna 206 yrityksiä yhteensä 261. Esimerkiksi karvialaisia yrityksiä mukana on peräti 138 (247).

Siikaisten ja Pomarkun yritykset ovat myös olleet äärimmäisen passiivisia, sillä mukana on Siikaisista vain kolme yritystä ja yhdistystä ja Pomarkusta ainoastaan kaksi. Honkajokelaisia yrityksiä Satakantaan on löytänyt tiensä neljä, jämijärveläisiä ainoastaan yksi.

Kankaanpääläisiä yrityksiä listalla on 160, joten siihenkin verrattuna Karvia nostaa profiiliaan. Rauma esittäytyy Satakannassa 542 yrityksellä ja Pori 873 yrityksellä. Poriin liittyneen Lavian hakusanallakin yrityksiä listautuu rekisterissä 66 ja noormarkkulaisyrityksiä kanta tunnistaa 9.

Satakannassa yrityksistä on tietoa firman nimen lisäksi osoitetiedot ja toimiala sekä sijainti kartalla. Henkilöstömäärä ja liikevaihto luokitellaan karkeasti neljään luokkaan liikevaihdon ja henkilömäärän mukaan. Yritykset voivat itse päivittää tietojaan.

Laajennettu haku mahdollistaa suodattamisen henkilöstömäärä, liikevaihdon ja postinumeron perusteella. Merikarvian yli 10 henkilöä työllistävistä yrityksistä Satakannassa on 11 yritystä.

Näyteikkuna netissä on ilmainen. Satamittarissa Satakanta-palvelun tarjoavat Prizztech, Rauman seudun viisi kuntaa sekä Pohjois-Satakunnan kehittämiskeskus. Palvelu on tarkoitettu helpottamaan yritysten välistä verkostoitumista ja yhteistyökuvioita.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio