Mielipide: Tie Kankaanpäähän on siperialaisessa kunnossa

Marjo Keski-Heikkilä
Mielipide: Tie Kankaanpäähän on siperialaisessa kunnossa

Tie 270 yhdistää Merikarvian Kankaanpäähän. Se on valtion hoidossa, tai pitäisi olla, mutta kuka siellä Helsingissä tai Porissa nyt välittää meistä, kun tuo tehtävä on ulkoistettu. Teoriassa Destia-nimisen firman pitäisi aurata Tie 270. Kun etsin kuka on ollut auraustonttujen luomiskehdossa, löysin ministeri Pekka Haaviston ja Ahlström Capitals, siinä aurausasiantuntijat!

Poliittisessa Joulupukkipajassa Helsingissä ja valtiopajan sivukonttoreissa virkatontuilla on suurempia ongelmia keksittävänä ja ratkaistavina kuin meidän siikaislaisten pikkutoiveet. Rahaa riittää rakentaa kehä III eteläpuolella asuville hienot tiet ja metrot, se on tuottavampaa, rauhassa voivat jättää tien 270 siperialaiseen kuntoon...

Teoriamaassa elävät konttoritontut ovat auraustoimintaa suunnitelleet, ulkoistaneet ja heidän virtuaalitotuutensa mukaan sen pitäisi toimia. Kehätie III alapuolella eletään maassa nimeltään Teoria. Toivoisin että nuo virtuaalitontut kerran nostaisivat takapuolensa tuoliltaan ja ajaisivat Merikarvialta Kankaanpäähän ja takaisin. Toivottavasti heidän virka-autonsa jousitus kestää sen huvimatkan.

Muistan että ”ennen vanhaan” heti kun lumi tuli, kuorma-autot joissa oli aura kiinnitettynä ajoivat lumet sivuun. Nyt kun ei voi enää vaatia, että virkamiehistetyt työntekijät adaptoivat työaikansa sääolosuhteisiin, aamulla ensimmäisenä 60-tonniset puurekat tiivistävät lumipeitteen jääksi. Sen jälkeen, JOS aura tulee, se on liian myöhästä, jäärata on tiiviisti hitsattu 270 tiehen.

Välillä aura saa raavittua jään pintaa, ja kun pari kertaa sataa lunta ja puurekat ja hiekkakuormat ovat tiivistäneet uutta lunta vanhan päälle, syntyy tien päälle sellainen jää-aallokkuus, että luulisi että koko Suomen panssarikalusto on ollut meidän tiellä harjoittelemassa tulevaa itsenäisyys-paraatia varten.

Tie 270 uusittiin noin viisi vuotta sitten, ja se on nyt huonossa kunnossa jopa kesäaikaan. Tie on täynnä pitkittäisiä repeämiä.

Silloin kun tätä 270 tietä rakennettiin ei voitu kuvitella, että Helsingin Joulupukkipajassa säädettäisiin sellainen laki, joka sallii 60 tonnin rekka-yhdistelmiä ajamaan sellaisilla teillä, jotka kestävät korkeintaan 35 tonnia. Tienpenkereet ovat olemattomia tai liian heikkoja.

Rekka-yhdistelmien jaksoitetut akselitelat työntävät tiepintaa eteenpäin kuin vaimon kaulin pullataikinaa. Tiepinnan jatkuva mankeloinnin jälkeen, tie lohkeilee parin sadan metrin pitkiin pätkiin. Se oli Tuorilan ja Kristiinankaupungin välisen kasitien kohtalo, ennen kun se hiljattain asfaltoitiin uudelleen, mutta se on varmasti toistuva.

Porin radiosta kuulin, että jos soitat poliisille, Raumassa se on kolmen minuutin sisällä paikan päällä, Porissa 7 minuutin jälkeen ja Siikaisissa 45 minuutin jälkeen. Valtionvalta on niin kaukana, että me joudumme minimi 45 minuuttia pelaamaan ryysypokkaa ryöstäjien kanssa, ennen kun poliisi ehtii paikan päälle, – jos heidän auto talven aikana kestää tuo 270-tien.

Pankkimme on otettu pois. Jonkun pankkitontun virtuaalisen pääpistoksen takia meidän on nyt kiltisti ajettava 34 kilometriä auraamatonta tai huonosti aurattua tietä pitkin, jos haluamme mennä pankkiin.

Valtio ei hoida enää meidän perusoikeuksia. Valtio ja sen tontut eivät välitä meistä. Voimme julistaa itsemme itsenäiseksi ja tehdä Siikais-exit.

Perustetaan Hollannin, Irlannin, Liechtensteinin tai Panaman kaltainen veroparatiisi ja hoidetaan omat asiamme ruokkimatta tuota joulupukin tonttulaumaa, joka meidät tyystin unohtaa.

He eivät välitä meistä, voisimme yhtä hyvin rakentaa oman onnemme. Jos olisimme verovapaa maa, Nordea, OP ja miksei Goldman Sachs, Google ja Niké haluaisivat tulla tänne ja voisimme remontoida meidän nyt ränsistyneitä rakennuksiamme, olisi Stockmannin herkkuosastollekin tilaa kun rikkaat tulevat tänne.

Maatonttien arvo nousisi kun Bitcoin pankit ja kansainväliset huippuryöstäjät tulisivat tänne asumaan. Jopa Talvivaaran entinen junailija voisi tulla Luxemburgin veroparatiisista takaisin. Ottaisimme hänet ilomieliin vastaan, ja OP Pankki varmasti rullaluistelisi takaisin palvelemaan meitä.

Voitte ajatella, että tämä kirjoitelma on vitsi, mutta ei se ole.

Emme tarvitse sellaisia korkeasti palkattuja onttoja tonttuja, jotka rikastuvat puhumalle köyhyydestä, tai vuosia kinaavat Sotesta ja saivat alkolain aikaan. Vuori synnytti hiiren!!! Me emme tarvitse heitä. Voimme itse luoda oman hyvinvointimme, meillä on vielä järki tallella. Rahaa tulee itsestään tänne, jos verot ja tontturasitteet ovat alhaisia.

Hugo Mandeville

Siikainen


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Kuoleman Tie,en ole koskaan nähnyt että tietä olisi hiekoitettu suolasta puhumattakaan vaikka tie on ollut koko matkalla polanteinen ja jäässä.

  • Nimetön

    Älä aja 34 km:n matkaa Kankaanpäähän pankkiin – aja Merikarvialle 20 km:n päähän sieltä Siikaisista

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio