Näin posti tasapuolistaa palvelujaan – haja-asutusalueella ei enää palvellakaan maksutta

LAURI OLANDER/KL
Näin posti tasapuolistaa palvelujaan – haja-asutusalueella ei enää palvellakaan maksutta

Vielä viime vuonna posti tarjosi haja-asutusalueella ilmaista postipaketin kotiinkuljetusta. Tuolloin ilmaisen kotiinkuljetuksen ehto oli vakituinen asunto haja-asutusalueella yli viiden kilometrin päässä asiointipostista.

Vuoden lopulla posti kuitenkin tiedotti, että kuitattavien lähetysten kotiinkuljetus on maksullista helmikuun alusta lähtien myös haja-asutusalueella.

Näin Posti ilmoitti asiasta: "Posti uudistaa kuitattavien lähetysten palvelun kaikille asiakkaille tasapuoliseksi asuinpaikasta riippumatta. Kuitattavien lähetysten kotiinkuljetus muuttuu maksulliseksi myös haja-asutusalueella 1.2.2018 alkaen."

Helmikuun alusta alkaen palvelu on saatavilla yhdenvertaisilla ehdoilla maksua vastaan kaikkialla Suomessa, mikä tarkoittaa sitä, että kuitattavat lähetykset voi noutaa maksutta Postin toimipisteestä. Jos lähetykselle haluaa maksullisen kotiinkuljetuksen, sen voi tilata Postin verkkosivujen posti.fi/kotiinkuljetus kautta tai soittamalla Postin palvelunumeroon 0600 94320.

Haja-asutusalueiden noutomerkkipalvelu valmiiksi maksettujen lähetysten postittamiseen oman postilaatikon kautta säilyy maksuttomana. Noutomerkkiä käyttämällä voi postittaa kirjeitä, kortteja ja Helposti-koodilla varustettuja paketteja omasta postilaatikosta.

Yli 75-vuotiaiden ja liikuntaesteisten veloitukseton Lähilaatikko-palvelu säilyy ennallaan. Lähetykset voidaan jakaa esimerkiksi kotioven postiluukkuun tai sisäänkäynnin vieressä olevaan postilaatikkoon.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Kai nuo kohta lopettavat postin jaon maaseudulla kokonaan. ”Hae ite postis lähimmästä konttorista tai oo ilman”

  • Katselija

    Ajattelitteko jonkun muun ns postin kilpailijan tulevan tarjoamaan ilmaista palvelua, ei tule ja ei missään. Haja- alueitten hoitaminen on kallista ja posti osin pakotettuna sitä tekee, kustannuksia vastaavaa hintaa ei kukaan toimija saa. Jokainen yritys saa tietysti kokeilla, postilla ei liene monopolia.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio