Nyt viilenee muutamaksi päiväksi: Maanantain puuskatuulet puhalsivat suoraan mereltä – "Kuin yhtäkkiä olisi syksy tullut"

Heikki Westergård/Arkisto
Nyt viilenee muutamaksi päiväksi: Maanantain puuskatuulet puhalsivat suoraan mereltä – "Kuin yhtäkkiä olisi syksy tullut"

Maanantai on Satakunnassa alkuviikon kylmin päivä. Lämpötila voi jäädä vain viiteentoista asteeseen.

Pauliina KarjalainenSatakunta

Tuleva viikko alkaa koko Satakunnassa viileässä säässä ja luvassa on vaihtelua moneen suuntaan, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne.

–Maanantaina lämpötila on aika viileä siihen verrattuna, mihin olemme nyt tottuneet. Se pysyttelee siinä viidentoista ja kahdeksantoista asteen välillä iltapäivälläkin, Rinne kuvailee.

Maanantaina matkaan kannattaa varata myös sateenvarjo, sillä paikoitellen voi sataa.

Viileän sään lisäksi maanantai tulee olemaan etenkin rannikolla tuulinen. Lännen ja luoteen välinen, ajoittain jopa puuskainen tuuli puhaltaa suoraan mereltä.

–Voi tulla fiilis kuin yhtäkkiä olisi syksy tullut, Rinne summaa.

Maanantai-iltapäivän aikana sateet alkavat väistyä ja sää pääsee poutaantumaan. Tiistaista näyttäisikin olevan tulossa poutainen ja aurinkoinen.

–Lämpötilakin nousee pikkuisen kahdenkymmenen asteen yläpuolelle.

Aurinkoisen tiistain jälkeen Satakuntaan näyttäisi keskiviikkona osuvan sadekuuroja. Toistaiseksi vaikuttaa kuitenkin siltä, että sateet jäävät pieniksi ja paikallisiksi.

Viileämmän alkuviikon jälkeen torstaina voidaan päästä jälleen kolkuttelemaan hellelukemia.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio