Pääkirjoitus: Asiakas päättää, mistä sisältönsä lukee

Jarkko Ambrusin

Suomalaisten mediakäyttäytyminen on muuttunut viimeisen vuosien aikana radikaalisti. Perinteinen printtimedia pitää pintansa, mutta kasvu tulee verkosta. Tämä sama kehitys näkyy myös Merikarvia-lehdessä.

Paperilehden tilaajakanta laskee hitaasti samassa suhteessa kun väestö ikääntyy ja vähenee. Verkkosisältöjä luetaan kuitenkin enemmän kuin koskaan.

Viime vuonna Merikarvia-lehden juttujen lukijamäärät kasvoivat 51 prosenttia. Se on huima parannus. Verkkosivuja avattiin viime vuonna yli 300 000 kertaa.

Kasvun arvoa nostaa se, että koko lehden verkkosisältö oli vielä ilmaista kevään 2016. Sen jälkeen suurin osa sisällöstä on ollut verkossa maksullista. Olemme halunneet panostaa tilaajien parempaan palveluun ja lukukokemukseen. Samalla tarjoamme ja kehitämme uusia ja monipuolisia palveluja myös ilmoitusasiakkaillemme.

Verkon luetuimpien juttujen lista viime vuodelta ei ole yllättävä. Kuntapolitiikka ja päätöksenteko kiinnostavat. Vuoden luetuin juttu oli kuitenkin kalajuttu, jossa kerrottiin sammen olevan harvinainen luonnonvaraisena.

Lukukokemus printissä ja verkossa on erilainen. Printtilehden lukija lukee lehden usein kannesta kanteen. Verkossa lukijat etsivät pistemäisesti juuri itseä kiinnostavia aiheita. Molemmissa pätee vanha viisaus: sisältö ratkaisee, tartutaanko juttuun vai ei.

Nöyrä kiitos kaikille verkkosivuilla aikaansa viettäneille ja paperilehtemme uskollisille tilaajille!


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio