Pääkirjoitus: Valtatie 8:n liikennekulttuuri pelottaa ellei suorastaan järkytä

Ei päivää, ettei joku koheltaisi. Järjettömiä ohituksia, perässäroikkumista, kolmea autoa rinnakkain ja kännykät korvalla. Ihan niin kuin kasitiellä liikkujien mieliin ei olisi syöpynyt yhtään kuolonkolariuutista.

Valtatie 8:n liikennekulttuuri on ihan vertaansa vailla. Jälleen vuosien tauon jälkeen säännöllisesti Porin ja Merikarvian väliä seilanneena ihmettelen, ettei onnettomuuksia tapahdu enemmän. Liikaa niitä tapahtuu toki nykyisinkin.

Parannusta sentään saatiin pari vuotta Tuorilan risteykseen edes hitusen. Silti ainoa oikea ratkaisu olisi mielestäni ollut eritasoliittymä. Se on kuitenkin vain yksi ongelmakohta.

Liittymiä on pitkin matkaa aivan liikaa. Kun tukkirekka vielä tavoittelee pääsyä sille pienimmällekin metsätielle, voi vilkku tulla perässä ajavalle niin yllättäen että kopsahtamista ei voi välttää. Eikä sen tarvitse raskaskalustoa olla!

Turvavälit tuntuvat jäävän aivan liian lyhyiksi, sillä enemmistö kärkkyy koko ajan ohituspaikkaa. Keltaiset viivat eivät siinä vauhdin hurmassa merkitse mitään. Jos auto sitten sattuu tulla mäennyppylän takaa vastaan, kylmästi sujahdetaan vielä siihen olemattomaan turvaväliin.

Peltipoliiseja on Porista Kankaanpäähän kulkevalle kuusi yhteen suuntaan. Söörmarkun ja Merikarvian välillä ei kuitenkaan ainoatakaan. Ihmetellä sopii, mikä tekee vt. 23:sta valtatie kasia vaarallisemman. Kun peltipoliiseja taas lisätään, mahtaisiko muutama riittää Ahlaisiin, Lankoskelle ja Tuorilaan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio