Marjo Keski-HeikkiläMerikarvia

Merikarvia-seuran hanke Sukujen Silta virittäytyy loppuhuipentumaan. Mielenkiintoisia tapahtumia on luvassa, kun lauantaina 5.8. ääneen pääsevät Juhani Mellanoura ja Anni Ruohomäki. Aiheena on salatun sykähdyttävä salakuljetus ja pirtu.

Maisteri Mellanoura ja tutkija Ruohomäki ovat perehtyneet pontikankeittoon ja vaiettuihin näkökulmiin muun muassa vuoden 1944 tiimoilta. Pirtuaika kosketti monia perheitä.

Heti seuraavana päivänä, sunnuntaina 6. elokuuta suunnataan oppaiden matkassa Krookan perinnemaisemaan. Luvassa on mielenkiintoista tosi tarinaa Krookan entisajoista, rakennuksista ja historia tapahtumista. Myös paikalliset vaikuttajahenkilöt nousevat luonnollisesti tarinoissa esiin.

Retket alkavat Ravintola Rantahuoneelta kello 13 ja 14. Reitit ovat erilaiset, joten mukaan voi tulla vaikka molemmille.

Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Sukujen silta ulottaa retkensä vielä Ouraan. Pirtupaatti Ouraan lähtee sunnuntaina 6. elokuuta kello 15. Retki kestää noin neljä tuntia, eli paluuaika maihin on noin kello 19.

Entisellä luotsiasemalla Anni Ruohomäki kertoo salaperäisyyden verhoamia tarinoita pirtupaattien ajoilta.

Opastuksen ja eväiden takia retkelle on pieni maksu 15 euroa.

Matkalle kannattaa ottaa kaverikin mukaan, sillä tositarinoita entisajan salamyhkäisistä retkistä riittää. Ilmoittaudu etukäteen, sillä laivapaikkoja on rajoitetusti. Paikan voi varata Raimo Stenroosilta p. 0400 830 789. 


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio