Altti MäntyläMerikarvia

Veteraanien seutukunnallista kirkkopäivää vietetään Merikarvialla torstaina 14. kesäkuuta 2018 alkaen kirkossa kello 12.00 messulla. Kirkkopäivä kokoaa veteraaneja avustajineen ympäri Satakuntaa noin 300.

Messu ja pääjuhla kirkossa sekä ruokailut ovat iso voimainkoitos järjestelyvastuussa oleville. Mittavat ennakkojärjestelyt huipentuvat itse tapahtumaan, jonka onnistuminen halutaan varmistaa joka tavalla.

Kesäinen Merikarvia tarjoaa paljon nähtävää, mutta itse tapahtuma kohdistuu suurelta osin kirkkoon ja kunniakäyntiin sankarivainajien muistomerkillä.

Sankarivainajien viimeisen lepopaikan kukkapenkkien reunalaudat ovat vuosien saatossa rapistuneet ja osa muistokivistä osin painunut. Merikarvian Sotaveteraanit käynnistivät kunnostustyön talkoovoimin seurakunnan annettua tarvikkeet.

Kolmen päivän ja keskimäärin kuuden miehen uurastuksen tuloksena alue on nyt hienossa kunnossa. Kaikki vanhat reunalaudat poistettiin ja tilalle asennettiin uudet kestopuiset reunat. Painuneita kiviä nostettiin, ja rivejä myös oiottiin.

Kukkaistutukset saivat samalla kerroksen lisää multaa. Uusituissa kukkapenkeissä siniset ja valkoiset kukat luovat osaltaan sankarivainajien viimeiselle lepopaikalle kuuluvan arvon ja kunnioituksen.

Kunnioitetut vieraamme voivat todeta sen, että paikkakunnalla veteraanien uhrauksia isänmaamme hyväksi arvostetaan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio