Hyppää kyytiin: Kaupunkijuna kiertää kylällä perjantaina

Arkisto
Hyppää kyytiin: Kaupunkijuna kiertää kylällä perjantaina

Merikarvialle perjantaiksi tilattu kaupunkijuna tulee Porista, mutta ulkonäöltään se muistuttaa isompien kaupunkien city-junia.

Kaupunkijuna puksuttaa huomenna perjantaina osittain uusituilla reiteillä Merikarvialla. Juna-ajelu toteutuu Merikarvian vanhus- ja vammaisneuvoston tilauksesta. Ensimmäinen lähtö kello yhdeksän on lähinnä tarkoitettu Wassan palveluasuntojen asukkaille ja päiväkodin lapsille.

Junaan voi lomailevat lapset vanhempansa kanssa nousta päiväkodilta heti kello yhdeksän jälkeen. Tuntia myöhemmin toivotaan etenkin vanhustentalojen asukkaita runsaslukuisesti mukaan.

Juna suuntaa matkansa kohti Mystikkiä jatkaen pienen tauon jälkeen kohti satamaa. Sannan savustamon luona pidetään tauko, jossa ehtii käydä myymälässä ostoksilla.

Iltapäivällä on vuorossa Kiilarinteen lähdöt, jotka suuntautuvat Kuninkaantien ja Meritien kautta satamaan sekä edelleen torin kautta takaisin Kiilarinteelle. Matkan varrella on kerrotaan eri kohteista vanhaa ja uudempaakin paikallistietoutta.

Neljättä kertaa toteutuvan ajelun tarkoituksena on tarjota vaihtelua arkipäivän menoon. Monelle ehkä vuosienkin jälkeen on mukava päästä ihailemaan kauniita kylämaisemia. Lapsille ajelu on oma elämyksensä.

Vanhus- ja vammaisneuvoston tarjoama juna-ajelu on kaikille ilmainen.

–Toivomme ajelulle runsasta osanottoa. Myös neuvoston jäseniä ja muita vapaaehtoisia tarvitaan mukaan avuksi ja matkaseuraksi, vanhusneuvosto haastaa.

Altti Mäntylä

Uutista päivitetty 4.7. klo 20.06. Kaupunkijuna liikkuu perjantaina, ei torstaina.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio