Siikainen aikoo hivuttaa tuloveroprosentin 22:een

Marjo Keski-Heikkilä

Siikaisten maanantaina kokoontuva kunnanhallitus saa päätettäväkseen veroprosentin noston prosentilla. Vuodesta 2013 lähtien kunnassa on yritetty pärjätä 21:llä mutta ensi vuonna tuloveroprosentti on 22, mikäli kunnanhallitus saattelee esityksen valtuustolle ja valtuutetutkin sen sallivat.

Esimerkiksi Honkajoella tuloveroprosentti on jo 22 ja Jämijärvellä peräti 22,5. Merikarvialaisten tuloja on verotettu tänä vuonna 19,5 prosentin mukaan.

Siikaisissa tuloveroprosentti tuottaa noin 150 000 euroa. Veroasteen nostaminen prosentilla kattaisi runsaan kolmanneksen lokakuun tiedossa olevan tilanteen arvioidusta alijäämästä vuodelle 2018.

Siikaisissa muutoin kuin valtion määräyksistä johtuvia veronkorotuksia on tehty viimeksi tuloveroprosentin osalta vuodelle 2013. Vakituisen asuinrakennuksen veroa on nostettu vuonna 2015, mutta sen korottamiseen kunnassa suhtaudutaan aristellen. Vakituisen asuinrakennuksen verotuksen nosto korottaisi kohtuuttomasti haja-asutetun maaseudun jo muutenkin korkeita asumisen kustannuksia.

Kiinteistöveroissa voimalaitosprosentti tulee uudistuksen myötä voimaan, minkä tuotto kompensoi osaltaan väestömuutoksesta johtuvaa verotulojen vähenemää. Yleisen ja muun kuin vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroprosentin nostaminen toisi tuloja noin 80 000.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Merikarvian veroprosentt on ollut sama 19.5 vuodesta 2007 alkaen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio