Merikarvian työkeskuksen asiakkailta perittävän lounaan hinta on ensi vuoden 2018 alusta alkaen työosuusrahan suuruinen. Kunnanhallitus päätti kohtuullistaa työkeskuksen asiakkaiden kustannuksia Jorma Kentän (sd.) valtuustoaloitteesta.

Erityisryhmien työosuusrahaa on maksettu tähän asti 3,36 euroa toimintapäivältä, mutta se ei ole riittänyt edes lounaan maksamiseen. Lounaan hinnaksi on määritelty 5,37 euroa päivältä. Kun kunta jatkossa tukee ruokailua 2,01 eurolla, on 17 asiakkaan mukaan laskettu menoerä noin 7 500 euroa vuodessa.

Merikarvian työkeskus järjestää kehitysvammaisille työ- ja viriketoimintaa. Työkeskuksessa tehdään alihankintatöinä erilaisia kokoonpano- ja pakkaustöitä. Alihankinnan lisäksi päivään kuuluu fyysisen, psyykkisen, ja sosiaalisen toimintakyvyn ylläpitoa. Toiminta koostuu leipomisesta, askartelusta, lenkkeilystä, uimisesta, kuntosalilla käymisestä sekä virkistäytymismatkoista.

Työ- ja päivätoiminta on päiväaikaista sosiaalihuollon toimintaa. Siinä ei olla työsuhteessa. Työosuusrahasta ei makseta veroa eikä se vaikuta eläkkeeseen, joka on päätoimeentulo työ- ja päivätoiminnassa käyville asiakkaille. Työosuusrahan suuruus voi olla enimmillään 12 euroa päivässä, jolloin korvaus on verotonta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio