Vettä myäde

Vettä myäde
Antti Väre

Heinävedeltä tuli takavuasina käytyy Puijjo-paatilla Kuapijos. Tänä vuanna otettii sama kulukupeli, mutta ny Savollinnaa päi. Tryykättii valakeesee laivaa, joka puksutteli sen 80 kilomeetriv välin kuutee tuntii muutaman kanaval läpitte. Eli lepposaa menoo kaikim puali. Toppaski vaa muutamas mölijäs mennen tulle.

Se Puijjo rakennettii 1914 ja koppuloitii sitte matkustajapaatiks myähemmi. Meinaam maattelin ko sitä kattelij ja kurkistelin, ni ei se kylä millää muatoo tänne meripelei sopis. Kaatus mulimuikkaa heti ko pääsis Silsuntista uloos tai viimestäs Viitameres. Ko son niij jumalattoman korkee ja kapee. Muistellaa vaa vuatta 1929, ko se Kuru uppos Näsijärvellä ja 138 henkee hukku. Osaa se järviki olla äree paikka kulukee, jos tarpeeks ploosaa.

Satuttii Savollinnaa just sillon ehtoohämys, ko Sauli ja Puuttini oli oopperoimas. Ei se hässäkkä näkyny muutako siinä, ettei päästy suaraa matkustajahaminaa. Parkkii Puijjo pantii siittä vähä sivummalle, että jäi maitten isille tilaa kulukee. Sinivuakkoja oli kuulemma nelijäsataa ollu turvahommis ja paikallisilla Mäkkäreillä ja Hespurkereilla kassakoneek kilissy taajaa.

Oikee kadehtii tartti Kankasniämen nuarisoo. Iso porukka veti semmosen kotikutosem musikaalin, misä ei hikee ja menoo puuttunu, laulutaidosta puhumattakaa. Vajaa kolome tuntii maalaistarinaa nuartev vinkkelistä ja musiikii otsakkeella ”Siitä yhdestä kylästä”. On siä päi musiiki-, tanssi- ja muuta sen alan opistoo taajemmas ja likempänä ko täälä eli ei se ihime ol.

Ihimettelih haavi auki semmosta paloo ja intoo teaatteritouhuu ja musiikiharrastuksee. Samaa en ol nähäny pitkii aikoi, jos koskaa. Millai oikee jaksaaki niim monta tanssinummeroo lyhkäses ajaas?

Poris tuli kloppina ja isompanaki vetästyy porilainen kaikilla mausteilla. Tuala Savos se lörtsy oj joka paikas samas asemas. Om poka täytteitä ompusta vadelmaa ja jauhelihasta vanilijaa. Olisko se Vladimiri ottanu kaalii siihee, jos olis hälle tarjottu tämmöstä herkkuu? Mum miälestä sov vaa lihapiirakan kuari, minkä sisälle jokanen kioskimuijja heittää mitä tykkää. Ei semmoses soholaamises ol luannetta niinko ehedas porilaises kyrsäkiivuines - tai siinä toises karhukaupunkim panimotuattees.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio