Video: Hän on tämän vuoden huvitusherra

Video: Hän on tämän vuoden huvitusherra

Kotiseutujuhlaa vietettiin koulun auditoriossa.

Huvitusherra on Merikarvia-seuran vuodeksi kerrallaan antama kunnianimi ansioituneelle kotiseututyön tekijälle. Merikarvian ”Huvitusherra” –titteli on nimetty 1800-1900–lukujen taitteessa vaikuttaneen kansanhauskuuttaja Juho Mäkisalon kansalta saaman nimityksen mukaan. Alkuperäinen ”Huvitus” hauskuutti yksitotista kansaa keksimällä nokkelia kompia ja tekemällä kepposia, jotka kaikki eivät nykyajasta katsottuna olleet kovin fiksujakaan. Mutta hän irrotteli yksitotisia puurtajia arjesta ja antoi ehkä aihetta pohtia asioita toiseltakin kantilta. Asian ei välttämättä tarvinnut olla aivan niin kuin aina oli totuttu ajattelemaan.

Merikarvia-seuran puheenjohtaja Lauri Hakosalo julkistaa Merikarvian tämän vuoden huvitusherran tällä videolla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio