Vuoden naisyrittäjä sai ammattinsa verenperintönä

Merikarvian yrittäjänaiset halusivat valita vuoden naisyrittäjäksi pitkään toimineen aktiivijäsenensä.

Kirsi Rajala
Vuoden naisyrittäjä sai ammattinsa verenperintönä

Johanna Vuori-Salmin omakotitalon sivurakennuksessa sijaitseva liike on ihanan rauhallinen ja kotoisa. Monet asiakkaat ovat luottaneet Vuori-Salmin ammattitaitoon jo vuosia.

Kirsi RajalaMerikarvia

Lämmin ja kodikas tunnelma vallitsee Johanna Vuori-Salmi salongissa. Ei ole ihme, että ystävällinen ja puhelias parturi-kampaaja-kosmetologi valittiin vuoden 2017 merikarvialaiseksi yrittäjänaiseksi. Yli viisitoista vuotta Merikarvialla yrittäjänä toiminut Vuori-Salmi ansaitsee tittelinsä.

–Tuntuu todella mukavalta saada tällaista tunnustusta pitkästä työurasta, kertoo Vuori-Salmi.

Noormarkusta lähtöisin oleva Vuori-Salmi opiskeli Porissa kosmetologiksi ja parturi-kampaajaksi. Ensimmäisen oman liikkeensä Merikarvialle vuoden yrittäjänainen on perustanut 2002.

Yrittäjäuransa parturi-kampaaja aloitti jo muutaman vuoden aikaisemmin Porissa, mutta muutto Merikarvialle tuli ajankohtaiseksi lasten syntymisen myötä.

–Yrittäjänä aloittaminen oli minulle itsestäänselvyys ja meni oikeastaan aika helposti. Olin työskennellyt eräässä liikkeessä jo opiskeluaikana. Kun valmistuin, liikkeen omistajat jäivät eläkkeelle. Vuokrasin heiltä tilat ja sain periaatteessa valmiin ja tutun asiakaspiirin sitä kautta, muistelee Vuori-Salmi.

Uuden yrityksen perustaminen Merikarvialle kolmen vuoden päästä oli vähän haastavampaa.

–Minua jännitti aika paljon kun aloitin työskentelyn täällä. Porissa minulla oli jo paljon tuttuja asiakkaita ja he kaikki jäivät sinne. Hyvin kaikki sitten lopulta onneksi meni, muistelee Vuori-Salmi.

Parturi-kampaajageenit tuntuvat kulkeneen suvussa.

–Minun isoäitini, äitini, äitini sisko ja hänen tyttärensä ovat myös olleet parturi-kampaajia. Uravalinta tuntuu olleen sitä myötä selvä. Oma neljätoistavuotias tyttäreni sanoo kyllä, että hän katkaisee kierteen, naurahtaa Vuori-Salmi.

Vapaa-aikana Vuori-Salmi nauttii puutarhan hoitamisesta ja perheen mäyräkoiran kanssa lenkkeilystä.

–Harrastan zumbaa ja lavista, joka on yksin tanssittavaa lavatanssia. Työhyvinvoinnin kannalta liikunnan harrastaminen on ehdottoman tärkeää, jotta jaksan seisomatyössä, sanoo Vuori-Salmi.

Kiireinen yrittäjä ehtii pitää onneksi myös vähän lomaa.

–Olen yrittänyt pitää joka kesä muutaman viikkoa lomaa. Vaikka rakastan työtäni, on hyvä pitää välillä myös vapaata. Niin työ pysyy jatkossakin kivana. Aloitan kesälomani ensi viikolla. Loma kuluu perheen kanssa kotihommissa, kertoo yrittäjä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio